Projekt isbanan – del 1

Publicerat av webmaster den

Runt 1980 iordningställdes en ishockeyplan i Sätra. Med frivilliga krafter och skänkt material fick nu byns barn och unga en samlingsplats att åka skridskor och spela ishockey på. Engagerade föräldrar skottade snö och spolade isen.

Den sarg som då byggdes har varit nedplockad under många år och under förvaringen vid sidan av planen har väder och vind har satt sina spår och gjort sargen obrukbar.

Vintern 2018/2019 började vi (Robert, Henrik och Johan) fundera över om vi skulle bygga en ny sarg, eller åtminstone ett skottplank på planens kortsidor. Innan vi visste ordet av så hade Johan, genom radioprogrammet Sök och finn, lyckats hitta (delar av) en begagnad sarg i Borlänge. Ett telefonsamtal till kommunen resulterade också i två fotbollsmål, eftersom vi även haft tankar på att planen skulle kunna användas för fotboll på sommaren.

Lördagen den 11 maj var vi några stycken som samlades vid planen för att göra en första insats och förbereda för den ”nya” sargen. Den lilla sargen/vattenstoppet togs bort och kördes till återvinningen tillsammans med hälften av sargen från 80-talet. Det visade sig nämligen att vi eventuellt kan använda dom friska sargbitarna tillsammans med den nya sargen. Vi som gjorde jobbet var Henrik, Isak, Johan, Anton, Albin och Robert.

Framöver väntar att fixa till underlaget, hämta sargen i Borlänge och att renovera denna innan den kan sättas upp.

 

Nedtecknat av: Robert Lind

Kategorier: BloggIsbanan

);