Projekt isbanan – del 2

Publicerat av webmaster den

Som ni kanske märkt har arbetet med isbanan har dragit ut på tiden. Tanken var att få upp delar av sargen redan under sommaren, medans det var varmt och skönt ute. Men det blir sällan som man tänkt sig, tiden rann iväg och till slut knackade minusgraderna på dörren. Nu var det hög tid att köra igång!

Lördagen den 20 oktober
Rakdelar till kortsidorna tillverkades. Materialet sponsrades av en lokal hustillverkare medan Johan J och Robert L gjorde jobbet. Samtidigt körde Henrik D ut några lass fint grus på isbanan som sedan Rikard från Brenäs sladdade till med fyrhjulingen.

Söndagen den 27 oktober
Johan och Robert reste kurvorna och förberedde för kanterna på långsidorna. De raka bitarna till kortsidorna håller på att målas och var inte klara att sättas upp. Vår tanke är att ha sarg i hörnen och på kortsidorna, medans långsidorna får nöja sig med låga kanter som håller vattnet på plats.

Under de närmsta veckorna kommer kortbitarna att monteras samtidigt som alla bitar ska förankras i varandra med skruv. Långsidorna, en överliggare och resten av den gula sparklisten ska också monteras. Sen är det bara att vänta på kylan så att vi kan börja spola!

Kategorier: BloggIsbanan

);