Välbehövligt takbyte på bystugan

Publicerat av webmaster den

Helgen den 19/20 september 2020 gjorde en skara bybor ett krafttag med att byta det slitna taket på bystugan.

Det gamla tegeltaket hade många år på nacken och var i akut behov av utbyte. Antagligen låg delar av det där redan innan den stora om- och tillbyggnaden som gjordes 1980/81. Så nu var det alltså hög tid för ett byte.

Jobbet hade noggrant planerats av bland annat byggledare Anders R och ordförande Karin L. Med både material och byggställning på plats redan veckan innan var arbetet snabbt igång. Till och med sol och blå himmel hade man ordnat, vilket förstås underlättar för såväl arbete som humör.

Med glatt humör både på taket och bland markpersonal, som servade med välsmakande frukostbuffé och stadig lunch, gick arbetet snabbt och smidigt. Vid 18-tiden på söndagskvällen låg ett nytt och fint redo att skydda vår bystuga under många år framöver.

Stort tack till alla som på ett eller annat sätt hjälpte till! Extra tack till Anders Ragnegård för din proffsiga ledning och jobb och till Stefan Arnesson för lånet av ställningen.

Vill du sponsra takbytet? Swisha då gärna en slant till 123 593 45 00.

 

Bilder:

Kategorier: BloggNyheter

);